Ordførerbesøk i Mandagsklubben

Postet av Ottestad IL den 13. Mai 2019

Vi har hatt hyggelig besøk av Stanges ordfører Nils Røhne og idrettskonsulent Line Kongssund i dag. 

I tillegg til å fortelle om Mandagsklubbens innsats for klubben, fikk vi gitt et viktig innspill i disse arealplan-dager: Vi må passe på å avsette nok arealer til å drive fysisk aktivitet og være sosiale. Folk flytter ikke til Ottestad for å bo, men for å LEVE*. 

Med et anslag på 1100 nye boliger de neste 10 årene, vil trolig medlemstallet i idrettslaget krype fra 1500 til 2000. Med tilsvarende vekst vil vi om 230 år være nesten 3000 medlemmer. Nå må vi følge med i timen og sørge for at det avsettes arealer til både fotballbaner, haller, ski og sykling, friluftsliv og uorganisert aktivitet. 

Ordføreren takket for innspillene og understreket hvor viktig det er for OIL å spille disse tingene inn til arealplanen som har høringsfrist 6. juni. Han fortalte samtidig at han har 5 barnebarn som spiller fotball og derfor tilbringer mye av sin fritid på fotballbaner i området. Mandagsklubben og anleggsansvarlig Bjarne Kise overrakte ordføreren en ny og skinnende gul Ottestad-kamptrøye til å pryde ordførerkontoret.

Møt gjerne frem på åpent møte om Arealplan i Ottestad tirsdag 14. mai klokken 18.00 på Ungdomsskolen. https://www.stange.kommune.no/category8316.html 

Har du innspill som vedrører idrettsaktivitet, send dem gjerne til post@ottestadil.no slik at vi kan ta med disse når høringsinnspillene skal formuleres og sendes inn fra styret. HUSK at også enkeltpersoner står fritt til å sende høringsinnspill til kommunen.


*) Hedmark Idrettskrets forteller at idrettslagene i Hedmarks hadde 4000 medlemmer for hundre år siden, i dag har de 80.000 medlemmer. Dette sier noe om en trend der stadig flere er medlemmer i idrettslagene og tilbringer mye av sin fritid der med fysisk aktivitet eller trenerverv/dugnadsarbeid. Av dette tolker vi at idrettslagene er en svært viktig arena for både den fysiske og mentale/sosiale helsen!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.