Første gave til miljøvennlig kunstgress

Postet av Mari Blokhus Nordtun den 10. Des 2019

I går fikk vi overrakt 600.000 kr fra Sparebankstiftelsen Hedmark til nytt, miljøvennlig kunstgressdekke på Hias. Et viktig, første steg på veien!

Gaven ble overrakt av Snorre Sveløkken i Sparebankstiftelsen, og de har tatt et tydelig standpunkt ved å ikke lenger tildele midler til kunstgressbaner med gummigranulat. 

Ottestad IL planlegger å skifte Hias-dekket i løpet av 1-2 år, og målet er å legge et dekke med miljøvennlig innfyll. Hias-bana ligger tett på Mjøsa og derfor er det større fare for at mikroplast havner i vannet. 

Vi vet at vi har en stor jobb foran oss. Miljøvennlig innfyll finnes i mange varianter, men det er fortsatt svært få av dem som er testet ut over lang nok tid til å vite om de fungerer. Hvilket innfyll vil tåle skikkelige Hedmarksvintre, undervarme og snøbrøyting? 

I tillegg må vi skaffe til veie mye mer penger før vi kan sette i gang. Å fjerne det gamle dekket og legge ny bane med miljøvennlig innfyll vil koste et sted mellom 4 og 4,5 millioner kroner. Anslagsvis 1,5 millioner dyrere enn en bane med gummigranulat. Nå håper vi at flere aktører, både i det offentlige, næringslivet og gavestiftelser, vil bli med oss på et spleiselag!

HA har laget en sak om dette i dag: https://beta.h-a.no/2019/nyheter/15-millioner-i-ekstrakostnad-for-a-vaere-miljovennlig-stor-risiko-for-idrettslag/

Foto Arve Hovelstuen Blystad, HA


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.